MASTER YOUR BRAIN

Vol zelfvertrouwen nee kunnen zeggen, zonder schuldgevoel
Meer controle over je eigen lijf en hoofd

Ben jij ook zo jaloers op die assertieve vrouwen die gewoon zeggen waar het op staat zonder zich schuldig te voelen en zichzelf in twijfel te trekken.

Je eigen grenzen niet aan kunnen geven geeft enorm veel frustratie en kost bakken met energie. Je weet het wel, je wil het wel maar toch laat je regelmatig over je grenzen heen gaan. En je wilt zeker geen bitch genoemd worden als je nee zegt en voor jezelf kiest.

Herken je dit?

Je neemt je voor om vandaag echt alleen maar het werk te doen wat je moet doen zodat je eindelijk eens klaar bent. Maar voor je het weet hoor je jezelf zeggen: ’ja hoor, is goed” Maar inwendig kan je wel gillen of huilen.

En dus aan het eind van de dag moet je tot groot ongenoegen van jezelf concluderen dat je ipv minder juist weer meer te doen hebt gekregen. Hoe krijg je dat allemaal af, waarom is er niemand anders die eens wat doet? Gefrustreerd ga je naar huis, met een lijf vol adrenaline en lichtelijke hoofdpijn. Dat wordt weer lekker slapen zo!

Je negeert alle waarschuwingssignalen. Slecht slapen, vol hoofd, kort af, onrust en het gevoel dat je leven aan je voorbijgaat. Ontspannen daar ben je gewoon slecht in en als je al eens per ongeluk een yogalesje volgt ligt iedereen te slapen en jij bent nog klaar wakker. Dat is gewoon niet aan jou besteed.

Maar al die signalen zijn er niet voor niks. In de 20 jaar als therapeut heb ik nog nooit iemand geholpen met een burn-out die zomaar uit de lucht was komen vallen. Meestal gingen daar maanden of jaren aan vooraf waarin zij continue niet naar haar eigen grenzen en behoefte wilde/durfde te luisteren. En dat is niet oké.

Want een burn-out kost je zomaar een jaar van je leven en meestal meer. Waarvan zeker de eerste maanden diep ellendig zijn. En zover hoeft het niet te komen.

Hoe fijn zou het zijn om:

  • Je mond kunnen houden als er tijdens een vergadering een taak wordt verdeeld en deze na een lange stilte door iemand anders wordt opgepakt.
  • Om heerlijk met een kopje thee of koffie op de bank een boek te lezen zonder je opgejaagd te voelen.
  • Bij gekibbel van je kinderen geen overprikkeling in je brein te krijgen en compleet uit je dak te gaan over zoiets onzinnigs als, wie er de afwasmachine moet uitruimen.
  • Naar die familiebijeenkomst kunt gaan zonder daar al dagen van te voren buikpijn van te hebben. Omdat je de opmerkingen van die (schoon)zus nu van je af kan laten glijden i.p.v. deze drie weken te laten logeren in je hoofd.
  • Minder hoofd- en nekpijn te hebben.

Het is niet zo dat je niks doet. Je gaat heus wel eens naar de sauna, leest een goed boek of doet iets leuks met je man. Maar op een of andere manier kun je daar niet zo van genieten als je zelf wel zou willen.

Dat komt omdat als je al heel lang veel stress ervaart, je lijf en brein letterlijk het hormoonstelsel aanpast op het systeem van hoge stress. Waardoor je ook in relatief ontspannen situaties veel meer cortisol en adrenaline in je lijf hebt zitten dan normaal. Daardoor sta je eigenlijk letterlijk op scherp, ook in rust. Dat maakt ook dat je slecht slaapt.

Wat je eigenlijk nodig hebt om dit systeem te resetten is:

Heel regelmatig diep ontspannen.

Piekergedrag in de kiem smoren omdat dit stress oproept.

Het oplossen van oude energie slurpende gedragspatronen.

Meer controle over je emoties, negatieve emoties gemakkelijker van je af laten glijden.

Hoe werkt het?

Nu denk je misschien ja leuk maar hoe dan? Ik heb helemaal niks met ontspanning, ik krijg de kriebels van yoga lesjes en tingel tangel muziekjes. Zitten hummen op een matje met allemaal zweeftypes om me heen. Dat is niet wie ik ben of wil zijn.

Dat snap ik helemaal, toen ik als techneut in de zorgsector terecht kwam was het voor mij ook even wennen. Maar ontspannen en het beheersen van je gedachten is veel minder zweverig dan je misschien denkt. Veel van de technieken zijn prima te beredeneren en ook wetenschappelijk onderbouwd.

Na honderden vrouwen met spanningsklachten te hebben geholpen de afgelopen 20 jaar heb ik nu de Uurtje voor jezelf Master Your Brain training.

Tijdens de training Master your Brain ga je:

Uitvinden wat jouw grootste struikelblokken zijn en deze eindelijk aanpakken tijdens zes 1 op 1 sessies.

Negatieve denk- en/of gedragspatronen doorbreken omdat ze je teveel energie kosten.

Praktische en gemakkelijke oefeningen ontdekken om je hoofd bewust leeg maken, daarbij je lichaam te ontspannen en tevens  handvatten om je gedachten te controleren,

Het stress systeem resetten door 1x per week ruim een uur aan de slag met ontspannen van je lichaam en het leren beheersen van je gedachten in een online groepsles.

Dagelijks een kort moment nemen voor rust, even dat hoofd uitzetten en ik help je hierbij om dit ook echt te doen.

Leren hoe je praktisch en gemakkelijk kan ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk, zodat je dit de hele dag kan toepassen. Waar dan ook, op het werk, in de bus, in de rij voor de kassa.

Met als resultaat dat je:

Meer rust in je hoofd hebt.

Zonder schuldgevoel nee kunt zeggen en doen wat voor jou het beste voelt.

Bewust tijd kunt nemen voor jezelf om te ontspannen en daarvan te genieten, zoals paardrijden, boek lezen, wandelen, weekendje weg met je partner.

Samen dingen kunt doen met de kinderen en er daadwerkelijk bij te zijn met je aandacht.

Negatieve emoties gemakkelijk van je af kunt laten glijden.

Lekker kunt slapen.

Wat zeggen klanten?

“Ik voelde mij schuldig wanneer ik, in zowel mijn privé als werkomgeving mijn grenzen aan gaf. Hier werd neerbuigend over gedaan. Vaak werden er zelfs mensen boos wanneer ik nee bleef zeggen en zij het zelf moesten doen.

Wanneer ik nu nee zeg voel ik mij niet meer schuldig en wanneer anderen dit niet accepteren kan ik dit zonder emotie bij hen terugleggen. Door de samenwerking met Mariëlle voel ik mij niet meer verantwoordelijk voor andermans problemen.

Er was een uitgebreid vraaggesprek voorafgaand aan het traject. Hierdoor voelde ik mij veilig en geborgen. Door vakkundig doorvragen en kwamen we tot de kern van mijn hulpvraag. Mariëlle is professioneel en betrokken en komt tot de kern van de problematiek. Echt een aanrader!”

Nina

“Door Mariëlle haar rustige benadering vanuit gevoel en de wetenschappelijke onderbouwing van wat er gaat gebeuren, voelde ik me snel veilig.

Na de sessies voelde ik mij meer verbonden met mezelf, vooral ook met het kind in mij. Ik ervaarde een licht gevoel een ruimte in mijn hoofd en hart, alsof er letterlijk en figuurlijk iets is opgelost.

Ongekend, dank je wel Mariëlle!”

Mira

“Mijn grootste probleem was dat ik teveel over mijn grenzen ben gegaan en mij daardoor lichamelijk belabberd voelde. Mijn geest en lijf waren totaal niet in balans. Geestelijk wilde ik van alles maar lichamelijk was de energie ver te zoeken.

Door het traject en de fijne gesprekken met Mariëlle is dit voor 80% opgelost. Het is van een lange tijd en ik verwacht ook niet dat dit direct opgelost is. 80% is voor mij een enorm verbetering en met de handvaten die ik van haar heb gekregen ben ik er van overtuigd dat dit 100% gaat worden.

In de sessies ga je weer terug naar je puurheid en daardoor heb ik mezelf weer teruggevonden. Ik heb geleerd weer mijn grenzen aan te geven en te luisteren naar wat ik wil.

Ik ben het meest tevreden over het resultaat wat je in korte tijd behaalt met hypnose. Ik heb van alles geprobeerd om mezelf weer terug te vinden maar ik heb hier het meeste baat bij. Gewoon omdat het heel puur is en ik kwam heel ontspannen met veel energie bij Mariëlle vandaan.”

M.D.

Na het traject merk je dat:

Je veel meer rust in je hoofd en lichaam ervaart, waardoor je veel minder vanuit emotie reageert en je daardoor betere beslissingen maakt voor jezelf en daardoor ook vaak voor de ander

Je veel meer energie hebt omdat deze niet meer weglekt in overbodige gedachten en gedachten/gedragspatronen.

Je de ontspanning en rust kunt behouden omdat je hebt ontdekt wat jou manier is om dit blijvend te doen en ervaart dit niet als moeilijk maar als prettig

Je met veel meer gemak voor jezelf kan en mag kiezen. Dat betekent dat je iets voor jezelf kan gaan doen zonder je de hele tijd schuldig te voelen.

Je jezelf behandelt met het respect dat je ook verdient.

Wie ben ik?

Ik ben Chemisch Technoloog en Oefentherapeut Cesar, ik ben wetenschapper en Yoga/mindfulness leraar, ik ben Scheikunde docent en Hypnotherapeut. Ik ben een denker en gevoelig.

Dat is niet zomaar gebeurd. Toen ik op de Middelbare school zat koos ik voor Chemische Technologie omdat ik heel goed was in scheikunde en natuurkunde en dit ook super leuk vond. Ik was begaan met het milieu en dieren dus ik dacht dat de afstudeerrichting Technische milieukunde iets was om mij in te zetten voor het milieu.

Meer zelfvertrouwen door hypnoseMaar al in mijn eerste jaar werd ik ziek. Ik kreeg een auto-immuun ziekte die mijn bloedplaatjes afbrak. Ik zie mezelf als 18-jarige nog de telefoon opnemen en de dokter horen zeggen: je moet nu onmiddellijk naar het ziekenhuis, je vader komt je halen je mag niet meer fietsen?! Huh, ik voelde mij helemaal niet ziek, ik had alleen enorme blauwe plekken die niet over gingen.

Binnen een paar uur had ik een zeer pijnlijke beenmergpunctie gehad en lag ik tussen stervende 90-jarigen. Dat doet wat met je als mens. Maar niet alleen het besef dat je dood kan gaan maar ook de enorme doseringen prednison die ik de jaren erop tot mij moest nemen maakte dat ik af en toe mijzelf kwijtraakte.

Het was een heftige periode waarbij niks zeker was. Ik kon mij helemaal prima voelen terwijl mijn bloedplaatjes superlaag waren. Ga je opgewekt naar het ziekenhuis, kiplekker moet je daar direct het bed in omdat het helemaal mis is. Dat ondermijnd het zelfvertrouwen in je lichaam enorm.

Dus wat ging ik doen, heel hard sporten. Ik wilde controle krijgen. Maar dat was wel goed voor mijn lijf maar het hielp niks. Toen kon ik als bijvak ontspanningslessen krijgen en dat voelde prettig. Daar knapte ik eigenlijk meer van op dan van het sporten. Ik kon mijn situatie beter aan.

Hoe werkt hypnose?Langzaamaan ging ik ook twijfelen over mijn studiekeuze, ja ik haalde met gemak hoge cijfers, maar vond ik het echt leuk? Toen ik een keer door studenten Oefentherapie van de gang werd geplukt als proefpersoon ging er een wereld voor me open. Wat zij deden trok mij zo aan, dat is wat ik wilde doen!

Gewoon mijn opleiding afgemaakt, want ik had er zo hard voor gewerkt. En voor hetzelfde vond ik mijn nieuwe opleiding helemaal niks. Iedereen verklaarde mij voor gek, want met de HTS op zak kon ik goed geld gaan verdienen, ga je toch niet de softe sector in? Maar ik heb het gedaan en vanaf dag 1 wist ik het al, ik wil met mensen werken! En dat gevoel is na 20 jaar nooit meer verdwenen.

Ohja en na ongeveer 6 jaar verdween mijn auto-immuun ziekte. En deze is gelukkig niet meer terug gekomen.

Mijn visie

Ik geloof erin dat iemand pas veranderd als het je volledig begrijpt wat er gebeurt in je lijf en je hoofd, dus zowel voelen als denken. En dan komt mijn combinatie van techneut en therapeut tot zijn recht. Eerst begrijpen door uitleg, dan weten door het te ervaren.

Meld je nu aan!

Ben je klaar voor een goede reset van jezelf? Ben je echt klaar voor verandering?

Nu van € 2.500 voor €1750,-

In meerdere termijnen betalen kan ook! Neem daarvoor contact met mij op.

Reset jezelf

Waarna:

Je tot rust komt

Je je niet meer opgejaagd voelt

Je weer oprecht kan lachen en genieten

Je veel meer zelfvertrouwen voelt omdat je meer controle hebt over je eigen lijf en je eigen gedachten

Je in controle bent over je eigen acties en na 20 weken zelfstandig weer verder kunt

Je een betere en leukere versie van jezelf wordt