Mariëlle Duivenvoorden

Hypnotherapeut en Chemisch Technoloog

Mariëlle Duivenvoorden

Hypnotherapeut en Chemisch Technoloog

Hypnotherapeut

Van Techneut naar Hypnotherapeut

Ik ben Mariëlle Duivenvoorden al 20 jaar therapeut met een chemische achtergrond. Toen ik 20 jaar geleden mijn opleiding Chemische Technologie afrondde besloot ik dat ik iets anders wilde gaan doen. Ik realiseerde dat ik in de techniek het menselijk contact miste. Dus ondanks dat ik erg goed was in deze Bèta kant sprong ik in het diepe en deed de opleiding tot Oefentherapeut Cesar. Veel verklaarde mij voor gek, ik had prima carrièrekansen, maar ik dacht als ik het nu niet doe heb ik op mijn 50e spijt.

Spijt heb ik nooit gekregen. Al moest ik wel even wennen aan deze andere benadering van bijna alles wat ik deed. Van denken naar voelen, dat eeuwige gezever waar veel van mijn klasgenoten in bleven hangen. Ik had allang het grote geheel gezien trok mijn plan en was klaar, waar de rest bleef hangen in onzinnige details (naar mijn idee dan he). Maar wat ben ik dankbaar voor alles wat ik heb geleerd, want hoe je het went of keert, het lichaam en daarvan bewust worden hoort er ook bij en heeft invloed op je denken en andersom.

Jezelf leren kennen

En nee, dat was niet altijd makkelijk, want ik was een denker. Gaan liggen en voelen in je lijf kwam mij vreemd voor. Kleuren zien? Doe effe gewoon! Maar al snel kwam ik erachter dat het meest van deze materie eigenlijk te verklaren was, vaak compleet met chemische processen. Herkenning alom. Heerlijk, daar kon ik wel wat mee, en zo kwam het dat ik steeds beter beide kanten van mijzelf leerde kennen en erkennen. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik lekker in het leven sta, dat ik overeind blijf. Ook toen mijn kinderen 4 jaar niet sliepen, ook toen ik 60 uur per week werkte, ook toen een dierbaar familielid overleed. En het is niet makkelijk en het is niet altijd even fraai, maar het heeft mij ervoor behoed om niet ziek thuis te zitten.

En ik vind het geweldig om dit anderen te leren. De uitdaging om iemand die allergisch is voor voelen en ontspanning, te laten inzien dat het allemaal heel logisch is. En dat iedereen het op zijn manier gewoon kan, dat je daarvoor niet 3 maanden in een monnikenklooster hoeft te zitten. En dat maakt dat ik na 20 jaar nog elke dag blij ben met die beslissing en weet dat ik op mijn 50e nog steeds geen spijt zal hebben van die beslissing lang geleden!

Wat je over mij moet weten

Ik ben Chemisch Technoloog en Oefentherapeut Cesar, ik ben wetenschapper en yogaleraar, ik ben Scheikunde docent en hypnotherapeut. Ik ben een denker en gevoelig.

Verwarrend, nee helemaal niet, dit is mijn grote kracht. Ik kan systematisch denken en toch verbinding houden met de mensen. In de praktijk betekent dat ik altijd bezig ben met wat komt erin (iemand met een probleem) en wat komt eruit (iemand met een probleem minder) en welke formules (leesmethodes, oefeningen e.d.) heb ik tot mijn beschikking om iemand naar het eindpunt te begeleiden. Ik houd van overzicht, leg veel uit, maar ik hou ook van praktisch en dus veel lichamelijke oefeningen om de theorie te bekrachtigen.

Mijn visie als hypnotherapeut

Ik geloof erin dat iemand pas veranderen gaat, als er volledig begrip is van wat er gebeurt in je lijf en je hoofd, dus zowel voelen als denken. En dan komt mijn combinatie van scheikunde en therapeut tot zijn recht. Eerst begrijpen door uitleg, dan weten door het te ervaren. Mijn missie is zoveel mogelijk vrouwen die denken en werken zoals ik, laten zien en ervaren dat ontspanning helemaal niet zweverig en ingewikkeld is.

Hypnotherapie voor meer energie

Als je mij zou kennen zou je weten dat ik:

Een dromer ben

Eigenwijs ben

Een hekel heb aan moeten

Blij word van scheikundige formules

Graag dingen doe die andere als stoer omschrijven (judo, zelf grotten ontdekken, snorkelen/duiken, zelf een huis verbouwen)

Heel graag reis, en dan het liefst naar afgelegen plekken en overnachten bij lokale mensen

Wandelen heerlijk vind

Heel graag klets

Al jaren een raja yogaopleiding volg

Alles leuk vind, en elk jaar mijzelf moet remmen om niet 10 opleidingen te gaan doen

Een papegaaienmens ben, vanaf mijn geboorte tot nu is er een gevederde vriend aan mijn zijde, die mij letterlijk terugfluit als ik mijzelf voorbijloop