Ontspannen decembermaand door

Ontspannen de decembermaand door……. en andere fabeltjes

Ontspannen de feestdagen door, hoe dan?

Door Sinterklaas en Kerstmis over te slaan?

De decembermaand is de tijd om te verstillen, te ontspannen je naar binnen te keren en te reflecteren…… Yeah right, als Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw en de verjaardagen van mijn 2 kinderen niet in december zouden vallen is dat een prima optie!!! Ik wil het altijd wel hoor, vertragen in deze tijd van het jaar maar in plaats daarvan  ontstaat er altijd een tikkie meer stress door de feestdagen. Waardoor ontspannen tijdens de feestdagen een utopie lijkt.

En het weer maakt ook dat ik liever in bed blijf liggen of op de bank kruip onder een warme deken met een dampende mok thee. Maar er zijn ook nog een aantal sociale verplichtingen in deze drukke decembermaand die ik niet over wil slaan. En in mijn business is het nu altijd drukker dan in de zomer, iets met vallende blaadjes, donkere dagen voor kerst en goede voornemens. Dus hoe kom je nu ontspannen de feestdagen door, maak je van december een heerlijke maand in plaats van iets waarvan je wenst dat het weer voorbij is?

Decembermaand de drukste maand van het jaar

Om heel eerlijk te zijn, ik denk niet dat dit volledig mogelijk is en dat je hier je gewoon bij neer moet leggen. Het is een volle maand met hier en daar wat stress pieken, PUNT! De truc is om overeind te blijven en te gaan genieten.
Wat hieraan kan bijdragen is dat je jezelf vooral niet druk maakt over hoe druk het is. Huh???? Maar het is precies dit. Begin ermee dat in beginsel een keuze van jezelf is om van de decembermaand een feestmaand te maken, met bijbehorende verplichtingen. Je kunt ook alles cancelen, maar ben je bereid de consequenties hiervan te dragen? Nee? Oké dan heb je dus een volle maand. Download hier mijn reset hypnose als je echt op het punt staat

Stop met die slachtofferrol

Dit is een feit en dit hoef je echt niet de hele dag tegen jezelf en aan anderen te bevestigen door te zeggen: “goh, ik heb het zo druk, heb jij het ook zo druk?” “ Tsjee ik ben blij als het voorbij is dan heb ik weer rust.”
Je kunt ook vandaag kiezen om het voorbij te laten zijn hoor! Heb je misschien wat boze familie en vrienden en zwaar teleurgestelde kinderen, maar het zou kunnen. Maar ben je bereid om hiervoor te kiezen, nee?! Stop dan met zeuren en jezelf in een slachtofferrol te manoeuvreren.

Ben jij het zat om die eeuwige pleaser te zijn, meld je dan eventjes aan voor mijn gratis masterclass Release Your Inner Bitch

Jezelf continue vertellen dat het zwaar is, dat het teveel is enz. geeft extra stress en overbelast je brein dat toch al op volle toeren moet werken om alle afspraken en cadeautjes in de gaten te houden. M.a.w. stress om de stress, ik gun het je om daar ver van te blijven.

Me-time opeisen

Wat je wel kan doen is nu al bedenken wat jij nodig hebt om deze maand om deze maand zo goed mogelijk door te komen. Wat heb je nodig om te blijven ademen terwijl je alle ballen hoog houdt? Is dat een extra dagje sauna? s’ avonds een uur eerder naar bed? Eens per week in bad terwijl de kinderen aan het gamen zijn. Zorgen dat je tijdens dat vreselijke kerstdiner met al die ingewikkelde familieleden in ieder geval naast die leuke tante zit? Er zijn vast wel mogelijkheden, maar regel die nu! Plan die nu in, kaart deze nu aan. Want als je het af doet met: “ik zie wel even hoe het loopt”, weten wij allebei hoe het loopt! Ja dus, de verkeerde kant op!

Van stress pieken naar burn out verschijnselen

Doordat je niet voor je eigen behoefte en verlangens opkomt wordt de decembermaand van druk met stresspieken ineens een horrormaand met burn out verschijnselen. Dus schud je Inner B*tch even flink wakker. Ga goed na waar jij behoefte aan hebt om deze maand niet alleen druk maar ook leuk te houden. Eis je eigen behoefte en verlangens op en maak er een fantastische drukke maand van.

Release Your Inner Bitch

Kan je wel wat hulp gebruiken om je Inner Bitch wat te activeren. Is december vooral teveel omdat je het gevoel hebt dat je door andere geleefd wordt. Ben je het zat om vooral te doen wat andere leuk en belangrijk vinden, dat er niemand luistert naar jou wensen en behoeften? Meld je dan nog eventjes aan voor mijn gratis online masterclass Release Your Inner Bitch op dinsdag 29 november om 20:15. 

Dat kan ik wel gebruiken, ik meld mij aan 

Makkelijke korte ontspanningsoefeningen

Video’s voor makkelijk ontspannen

Dus stop met zeuren en doe wat wel kan. En wat wel kan zijn de kleine reset momentjes optimaal benutten. Tijdens de Corona periode heb ik regelmatig een praktische ontspanningsoefening opgenomen voor op mijn You Tube kanaal. Dit zijn oefeningen die je als je ze eenmaal hebt gedaan ook in het klein kan doen tijdens een vergadering, op de wc, in de auto, tijdens het kerstdiner. Super handig in deze tijd waarin je dus even echt geen tijd hebt om 2 uur vet te ontspannen maar wel redelijk ontspannen de feestdagen wil doorkomen. Ik heb hieronder de links naar mijn 3 meest favorieten filmpjes neergezet. , maar er staan er nog veel meer.  Doe er je voordeel mee en vergeet vooral niet te genieten!

https://youtu.be/VO4exoeEtiQ   reset oefening

https://youtu.be/JwojB543sSg  ontspanningsoefening

https://youtu.be/dRd_ShnZ8aU   nekklachten

E-book Makkelijk ontspannen in de hectiek van alledag

Of download mijn e-boek Van altijd AAN naar relaxed in de hectiek van alledag. Voor de nuchtere aanpakker die het gevoel heeft altijd AAN te staan. Hierin onthul ik je hoe je snel en gemakkelijk een korte reset kan maken in de drukte van de dag. Zodat je schouders ontspannen, je hoofd leger raakt en je weer focus voor de rest van de dag krijgt, ontspannen de feestdagen door. Download deze hier!

Download mijn GRATIS hypnose en laat je verrassen! Een positieve mindset sessie waarna je je als nieuw voelt. Je ontvangt daarbij ook elke nieuwste blog vol tips voor een positieve mindset, ontspanning en empowerment in je mail. Download de hypnose hier!

Vorig bericht
Tien praktische tips voor rust en ontspanning tijdens de Corona crisis
Volgend bericht
Zes oplossingen voor slaapproblemen en een verstoorde nachtrust

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan