Hoe word je hypnotherapeut

Van Techneut naar Hypnotherapeut: waarom ik hypnose wil geven

Ik liep daar door de gang als 21 jarige Chemische Technologie student toen ik werd aangesproken door 2 studenten Oefentherapie, of ik proefpersoon wilde zijn? Ik ben altijd in voor iets nieuws en zei ja! Daar stond ik in mijn ondergoed, bekeken door de hele klas. Op dat moment gebeurde er iets in mijn hele systeem. Ik kon alleen maar denken, dit is het, ik wil doen wat zij doen!! En dat liet mij niet meer los. Dus mijn HTS afgemaakt (zat al eind 3e jaar) en daarna de studie tot Oefentherapeut Cesar/Mensendieck in en dat opende uiteindelijk de deur naar de opleiding tot hypnotherapeut. Nooit een seconde spijt gehad!

Reacties uit de omgeving: waarom zou je hypnotherapeut worden?

De reacties van toen staan mij nog steeds bij. Veel verbazing en ongeloof, het was een gouden tijd voor studenten in mijn vak, je had vaak al een baan en auto voordat je überhaupt was afgestudeerd. Waarom iets gaan doen in de softe (slecht betalende) sector, zonde van alle kennis?

En vooral dat laatste heb ik altijd een idiote opmerking gevonden. Die kennis is niet weg!! En die wordt nog steeds gebruikt. In mijn analyse van problemen waarin mensen zich bevinden, in de scheikunde lessen die ik als zij-instromer heb gegeven, in het begrijpen van fysiologische processen in het lichaam bij bv chronische pijn, begrip van Kwantum Mechanica (ik had een 8 hiervoor, maar blijft nog steeds onbegrijpelijke materie). Het maakt mij een rijker en completer mens, anders denkend en vooral nuchter als het te vaag wordt.

Ik merk ik de praktijk hoe vaak mensen zichzelf te kort doen door te denken dat ze zijn zoals ze zijn opgevoed/opgeleid. Dat er geen ander perspectief mogelijk is, dat het zonde van alle tijd en energie is om te gaan veranderen. Maar als je het een afsluit betekent dit nog niet dat je alle ervaringen en kennis daarvan weggooit! Waarschijnlijk ga je dit gebruiken op een manier die veel beter bij je past. Waardoor de kennis en jij veel beter tot hun recht komen.

Heb je hulp nodig bij het (her)ontdekken van jouw kwaliteiten? Met hypnotherapie kan ik je helpen. Klik hier voor meer informatie.

Download mijn GRATIS hypnose en laat je verrassen! Een positieve mindset sessie waarna je je als nieuw voelt. Je ontvangt daarbij ook elke nieuwste blog vol tips voor een positieve mindset, ontspanning en empowerment in je mail. Download de hypnose hier!

Volgend bericht
Hypnose is liefdevolle ontspanning

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan