Is hypnose eng

Hypnose, dat is toch hartstikke eng?!

Deze opmerking snap ik, want ik heb dit ook heel lang gezegd: hypnose is eng. Gelukkig is dit helemaal niet het geval en kan hypnose veel meer voor je doen dan de meeste mensen denken. Waarom heb ik gekozen voor het werk als hypnotherapeut? Hier vertel ik je over de weg van mijn opleiding tot hypnotherapeut en hoe ik mijn eerste hypnose heb ervaren.

Ook ik vond hypnose eng

Ik had nooit bedacht dat ik iets met hypnose zou doen, veel te eng. Tot ik een documentaire zag over kinderen met buikpijn waarin hypnose werd gebruikt, dat was interessant. Daarna vertelde een collega zo enthousiast over een hypnose opleiding die ze ging volgen, dat er iets aanging bij mij. Aangezien ik altijd de drang heb naar nieuw en een beetje anders heb ik mijzelf toen ook opgegeven.

Opleiding tot hypnotherapeut

Zo kwam het dat ik opeens bij een opleiding voor hypnotherapie zat. Ik moet eerlijk bekennen, ik was best gespannen. Eerlijk, ik was zo zenuwachtig dat ik s’ochtends vaak naar de toilet moest. Ik had zoals veel mensen een bepaald idee bij hypnose. Dat je zomaar weg kan raken als iemand in zijn vingers knipt, dat iemand controle over je krijgt en je allerlei idiote dingen kan laten doen. Dat je er niet meer uit kunt komen, dat je in een soort verwarde suffe staat verkeert. Plus dat ik supergevoelig ben en dus een perfect slachtoffer! Dit alles maakte dat ik behoorlijk uit mijn comfortzone ging en mijzelf afvroeg: “waarom moet ik toch altijd van die idiote dingen doen, kan ik niet gewoon voor veilig gaan en alles hetzelfde houden?” Nee dus!

En ja hoor ik mocht natuurlijk als eerste naar voren komen. Nou moet ik eerlijk bekennen dat de opleider wel al de technische achtergrond en de technieken had uitgelegd. Ik snapte het principe en het proces van hypnose en dat vond ik geruststellend en maakte dat ik mij veilig genoeg voelde om het aan te gaan.

Maar goed toch met knikkende knietjes op de stoel gaan zitten! De cursusleider stelde mij op mijn gemak, vroeg naar lichamelijke problemen en voor ik het wist zakt ik in een soort van ontspanning. Heel vreemd, maar wow! wat een lekker gevoel! Het grappig was dat ik dacht: “is dit het nou?? Ik kan hier gewoon uit stappen. Maar dat wil ik niet want ik ben nieuwsgierig en dit voelt heel oké.”

Hypnose bleek een geweldig gevoel te geven

En nee, ik heb geen kip nagedaan en ik ben ook niet vreemd gaan bewegen. Je brein accepteert namelijk alleen logische en aanvaardbare suggesties. Het voelde zo relaxed het mocht van mij dagen duren, al veel te snel moest ik er weer uitkomen. Daarna voelde ik mij ontspannen, opgeruimd en vol energie. Geweldig!

En dat gevoel bleef nog lang doorsudderen. Ik heb al tientallen ontspanningsopleidingen gedaan en na zo’n cursusdag ben je toch gaar. Maar na de hypnose opleidingsdagen niet, ik reed keer op keer fluitend naar huis, vol energie. Mijn collega’s hadden de zelfde ervaring. Heel erg bijzonder!!

Wat heb ik geleerd van mijn eerste hypnose ervaring?

  1. Met hypnose kan je iemand heel gemakkelijk in een diep ontspannen staat brengen wat met een gewone ontspanningsoefening zeker een half uur kost.
  2. Die diepe ontspanning alleen al is heerlijk. Ik heb al meerdere mensen enorm zien opknappen van alleen die hypnose.
  3. Met hypnose kan je overtuigingen in je onderbewustzijn aanpassen, maar alleen als deze logisch en acceptabel zijn. Dit is natuurlijk een geweldig gegeven want hoe vaak hoor ik niet in de praktijk: ik weet het wel, ik wil het wel maar het lukt me niet om…
  4. Dit was de missing link in mijn werk als therapeut. Hiermee kon ik mijn behandelingen naar een next level brengen.

Mooier kan ik het niet maken. En enger ook niet. Dus schroom niet om welke vraag dan ook over hypnose nog aan mij te stellen. Ik beantwoord deze graag omdat het zoveel kan brengen! Ik kan het weten ik ben ook van angst naar enthousiasme gegaan.


Welke vragen heb jij over hypnose?


 

Download mijn GRATIS hypnose en laat je verrassen! Een positieve mindset sessie waarna je je als nieuw voelt. Je ontvangt daarbij ook elke nieuwste blog vol tips voor een positieve mindset, ontspanning en empowerment in je mail. Download de hypnose hier!

Vorig bericht
Hypnose is liefdevolle ontspanning
Volgend bericht
Hoe jouw overtuigingen je positief denken beïnvloeden

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan